woensdag 24 februari 2016

Degene jij het meeste voed zal de winnaar worden. #goed #slecht

Als je je gezondheid wil verbeteren is het aan te raden om eerst naar je darmhuishouding te luisteren en op punt te stellen. Wat je ook eet is wat je bent is niet zomaar een gezegde, het is letterlijk je eigen tweede brein waar je halsstarrig naar moet luisteren. Een kleine zonde is nog geen ramp zolang je de balans van het gezonde weet te behouden.

Als je minstens 80 % gezond eet en 20 % iets minder gezond gecombineerd met een plezierige sportbeurt ipv af te zien, ben je al een heel eind naar een gelukkige levensstijl. Vermijd stress en doe wat jou motiveert en passioneert. Je omgeving is ook belangrijk waar je op reageert dus vermijd ook te lang een negatieve omgeving zodat je je niet uitgeput voelt en radeloos. Ga voor het echte werk en werk aan jezelf.

In de darmen leven maar liefst 100 biljoen bacteriën, terwijl wij mensen maar uit 10 biljoen cellen bestaan. We bestaan dus meer uit bacteriën dan uit menselijke cellen. Bij moeilijke beslissingen wordt vaak geadviseerd om naar je onderbuikgevoel te luisteren, dit heeft het namelijk nooit fout! Deze zogenaamde gut-feeling zou dus wel eens een communicatie kunnen inhouden met de biljoenen bacteriën.

Een eiwitshake vult niet zo heel goed en geeft je vlugger een hongergevoel welke ik ook zelf ondervind. Er zijn desondanks goeie shakes zoals superfood FREZZOR die duidelijk vezels inbegrepen heeft en je een goed gevoel geeft , althans mijn ervaring. De nutrional shake is iets lichter maar met natuurlijke chocoladesmaak. Kwaliteit kost geld en natuurlijk de reden waarom je shakes gebruikt is belangrijk. Beter een fast food superfood shake van frezzor dan een snelle hap uit de fast food keten als je al is iets minder tijd hebt uiteraard. Alsook super gemakkelijk en gezond om mee te nemen en onderweg te gebruiken. Geen stress meer om nodeloos de perfecte nutriënten te zoeken in een broodjes zaak of ... . Dan eigenlijk vond ik het volgende erg goed geformuleerd en dit klopt gewoon. Hoe je je voelt is een innerlijke strijd waar je omgeving soms geen moer om geeft, enkel jij begrijpt het meestal zelf wel.

Op een avond vertelde een oude Cherokee-indiaan aan zijn kleinzoon over de strijd die zich binnenin mensen afspeelt. Hij zei: “Mijn zoon, de strijd gaat tussen twee ‘wolven’ binnen ieder van ons. De ene heet Kwaad. Het is woede, afgunst, jaloezie, verdriet, hebzucht, arrogantie, zelfmedelijden, schuld, wrok, minderwaardigheid, leugen, valse trots, superioriteit en ego. De andere heet Goed. Het is vreugde, vrede, liefde, hoop, sereniteit, nederigheid, vriendelijkheid, trouw, medeleven, grootmoedigheid, waarheid, compassie en geloof.” De kleinzoon dacht er even over na en vroeg toen aan zijn grootvader: “Welke wolf wint er dan?” De oude Cherokee antwoordde eenvoudig: “Diegene die jij voedt.”


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

ETA sluit de ontstekingsschakelaar in de cox-2- en lox-paden af ​​

Noel Turner's levensverhaal = Ik speelde in de vroege jaren 70 van de vorige eeuw een belangrijke rol in de ontwikkeling van de greenl...