maandag 31 augustus 2015

Vaak last van brandend maagzuurDe vraag is nu natuurlijk wat er aan de hand is ? OF het komt van het karkas zoals mijn dokter diagnosticeerde maar het kan ook reflux zijn . Bepalend op wat hij je verteld kan het vanalles zijn zoals hieronder bepaalt is en welke ik dan ook graag deel via deze blog gezien dat dit mij ook aanbelangt. Het kan komen van de tips vanonder of van het drinken van een shake of zelfs zoals in mijn geval van in het zwembad u te verslikken in het water met een stevige hoestbui als gevolg of allergische reacties die je opbouwt en opeens eruit hoest... .
Hier het volledige artikel met referentie met mogelijke oplossing of verbetering =
Een zure smaak in de mond, een pijnlijk gevoel achter het borstbeen of branderige oprispingen in de keel.
Symptomen die jou bekend in de oren klinken? Wat veroorzaakt deze kwaal en hoe kan je ze vermijden?
Wat is brandend maagzuur?
Maagzuur speelt een belangrijk rol bij de spijsvertering. Telkens wanneer we voedsel proeven en kauwen, begint ons lichaam maagsap te produceren. Dit sap bestaat onder andere uit zoutzuur en spijsverteringsenzymen die onmisbaar zijn bij het verteringsproces. Maagzuur is een erg agressieve vloeistof, maar door een dikke slijmvlieslaag aan te maken, weet de maag zich er perfect tegen te beschermen. De overgang tussen slokdarm en maag wordt dan weer afgesloten met een sluitspier, de zogenaamde sfincter. In sommige omstandigheden werkt deze spier echter onvoldoende, waardoor de zure sappen kunnen terugvloeien en in de onbeschermde slokdarm terechtkomen. Dit noemen we reflux, het fenomeen wat het alom bekende branderige gevoel met zich meebrengt. 
Oorzaken en klachten 
De meest frequente oorzaken zijn een slecht functionerend sluitspiertje (tussen slokdarm en maag); een middenrifsbreukje; overmatig gebruik van alcohol, zure of vette voeding; koolzuurhoudende frisdrank of tabak en eten vlak voor het slapengaan. Ook zwangere vrouwen krijgen er vaak mee te kampen. Brandend maagzuur kan verschillende klachten met zich meebrengen : een branderig gevoel achter het borstbeen, pijnlijke en uitstralende druk, een geïrriteerde keel met hoestklachten, oprispingen waarbij maagzuur terugvloeit tot in de mond, ... In de meeste gevallen is het ongemak van korte duur en onschadelijk.
Heb je echter vaker last van brandend maagzuur, dan kan dit toch wel problemenveroorzaken. Denk maar aan een slokdarmontsteking veroorzaakt door het schadelijke, agressieve maagsap, slokdarmkanker bij permanente aantasting van het slokdarmslijmvlies of littekenweefsel gevormd door chronische reflux, wat de voedseldoorgang belemmert en tot gewichtsverlies kan leiden. Keren de klachten regelmatig terug of blijven ze lange tijd aanhouden, raadpleeg dan zeker jouw huisarts.
Last van reflux, wat nu?De klachten bij brandend maagzuur kunnen sterk variëren van persoon tot persoon, maar met behulp van onze eenvoudige tips, kan je ze misschien wel beperken.
  • Beperk de consumptie van alcohol, koffie, chocolade, vette voeding, scherpe kruiden, tomaat, koolzuurhoudende dranken en vruchtensap van citrusfruit.
  • Hou je porties binnen de perken. Heb je ’s nachts last van reflux, stop dan minimaal 2 uur voor het slapen gaan met eten.
  • Drink voldoende en doe dit vóór de maaltijd.
  • Zorg voor een gezond lichaamsgewicht.
  • Stop met roken.
  • Buk niet voorover maar buig door je knieën.
  • Verhoog eventueel het hoofdeinde van het bed indien je ’s nachts last hebt van reflux. Leg echter geen extra kussen onder jouw hoofd want zo komt je maag knel te zitten.
  • Een behandeling die een beschermende laag aanbrengt op de binnenkant van jouw slokdarm en maag zal snel en lang werken. Geef hier dus de voorkeur aan.
Product van het jaar: Reduflux™ 
Reduflux™ werd dit jaar verkozen door de Belgische consument als product van het jaar voor het bieden van snelle en langdurige verlichting tegen brandend maagzuur.
Redufux™ werd ontwikkeld op basis van het bruine algenextract Phycodol™. Wetenschappelijke studies tonen aan dat Phycodol™ een dikke beschermlaag vormt in de maag en zo voor die onmiddellijke, langdurige verlichting zorgt waarnaar we op zoek zijn! Al na één minuut merk je het verschil en dit tot 4 uur lang. Bovendien is Reduflux™ ook veilig voor langdurig gebruik. 

Je neemt Reduflux™ het beste in na de maaltijd omdat het product een fysieke beschermlaag vormt in de maag.  

Meer informatie over Reduflux™? Klik hier.
bron: Ingezonden mededeling - Omega Pharma 
verschenen op : 31/08/2015 9 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

ETA sluit de ontstekingsschakelaar in de cox-2- en lox-paden af ​​

Noel Turner's levensverhaal = Ik speelde in de vroege jaren 70 van de vorige eeuw een belangrijke rol in de ontwikkeling van de greenl...