vrijdag 14 augustus 2015

Omega 6 balans te hoog tov omega 3 balans.

De meeste mensen krijgen dagelijks veels te veel Omega-6 binnen, hierdoor ontstaat er een ernstig tekort aan Omega-3 ! Er is een nieuwe, belangrijke ontwikkeling om de balans Omega-3/Omega-6 te meten, dit kan met een eenvoudige vingerpriktest vastgesteld worden. Dit noemen ze de Omega-3/Omega-6 ratio test.

HET GROTE PROBLEEM • Het GROTE probleem is dat Omega-3 en Omega-6 concurrenten van elkaar zijn , in die zin, ze hebben beide twee belangrijke enzymen nodig die maar beperkt voorhanden zijn. Dus 1 van de twee omega's verliest het spel...en dat is omega-3 !!! En doordat omega-3 (ALA) verliest, verliest ook EPA en DHA !!!

CONCURRENTIE Omega-3 (ALA) en Omega-6 (LA)
De meeste mensen krijgen op dit moment deels te veel omega-6 (LA) binnen en veel te weinig omega-3 (ALA). Door dit overschot aan Omega-6 ontstaat er een ernstig tekort aan Omega-3 en bij de andere twee essentiele vetzuren EPA en DHA. (zie foto boven) Unieke omega 3 vetzuren van de groenlipmossel olie nl. ETA hebben hoge natuurlijke onstekingswerende eigenschappen die bij vele processen in je lichaam ondersteunend werken. Na 2 maanden minder goed voelen besefte ik dat er nog een lange weg te gaan was om de vele jaren van slechte levensstijl en voeding terug recht te zetten en dat o.m. door te erkennen dat de balans van omega 3 en omega 6 jarenlang verstoord is gebleken. Het ETA vetzuur bevind zich enkel in de groenlipmossel welke met een uniek bedrijfsprocess word geëxtraheerd door FREZZOR. Zie schema onder voor de werking van ETA.

 FREZZORFEITELIJK MISSEN WE DUS 3 ESSENTIËLE VETZUREN !!! Omega-3 (ALA), EPA EN DHA

KANKER
Zoals de meesten inmiddels weten is de hoofdoorzaak van kanker een zuurstof tekort in de lichaamscellen. Dit is wetenschappelijk bewezen en de ontdekker hiervan, dr. Otto Warbug, heeft hiervoor in 1931 de Nobelprijs gekregen. Prof. dr. Brian Peskin is verder gegaan met het werk van de geniale wetenschapper dr. Otto Warburg. Peskin heeft gezocht naar mogelijkheden om het zuurstof tekort in de cellen te verhelpen en ontdekte dat omega 3 en omega-6 als een soort 'zuurstofmagneten' werken en zo zuurstof de lichaamscellen intrekken.

• VRAAG 1 is:
Hoe komt het dat we een zuurstof tekort in onze lichaamcellen hebben ?
• VRAAG 2 is:
Hoe kunnen we dit zuurstof tekort verhelpen ?

ANTWOORD
De meeste mensen krijgen op dit moment te weinig omega-3 binnen, waardoor er ook een tekort ontstaat bij de andere twee essentiele vetzuren EPA en DHA.

Ikzelf voeg er aan toe dat ETA van de groenlipmossel olie een niet zo gekend organisme is in westerse contreien omdat het afkomstig is uit nieuw zeeland. Meer bepaald van de marolborough sounds waar het aloude volk aan de zeekust vertoefde zonder westerse ziektes. Na de kolonisatie wat nieuwe gewoontes met zich meebracht zoals tabak en alcohol etc. werd het erger omdat ze ook toen landinwaarts moesten gaan wegens de ruwe zee toestanden. De unieke eigenschappen volgens diagram en wetenschappelijk ondersteund spelen zich op cel niveau af en laten de huishoudelijke ontstekingen hun werk doen. De overvloedige nadelige ontstekingen ten gevolgen van omega 6 kunnen hierdoor deels gecounterd worden mits aanpassing van levensstijl en voedingsgewoontes bijsturen. Afwisseling en balans zoeken van de juiste vetzuren is een hele karwei waar blijkbaar ook een test voor bestaat om die balans omega 3 en 6 te meten.

1 van de belangrijkste zaken blijven in volgorde = ZUURSTOF, WATER, voeding en bewegen. Een process op gang houden betekend ook zuurstof verbruiken en om het transport te regelen heb je water nodig oa. De nodige nutriënten kan je met je voeding binnenkrijgen en om het process waarvoor je uiteindelijk als mens gemaakt bent te verbeteren is door te bewegen.


Is het nu een beetje begrijpelijk ?

Met dank aan Vincent, FB-groep INFO★KANKER


Bert , healthcares.be (skype)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

ETA sluit de ontstekingsschakelaar in de cox-2- en lox-paden af ​​

Noel Turner's levensverhaal = Ik speelde in de vroege jaren 70 van de vorige eeuw een belangrijke rol in de ontwikkeling van de greenl...