zondag 6 juli 2014

Alternatief of Regulier? Preventief of Acuut ? Beide !

Alternatief of regulier?

Beste lezer,

Deze week was er in het nieuws dat bijna de helft van de reumapatiënten kiest voor een alternatieve behandeling. Meestal gaat het hierbij om acupunctuur, voedingssupplementen of homeopathie. Ik ben blij dit te lezen! Veel mensen kijken dus verder dan alleen het reguliere werkveld. Ik denk wel dat deze mensen eerst volledig vertrouwen hadden in de reguliere wereld, maar daar uiteindelijk zijn vastgelopen en daarom hun heil in het alternatieve circuit zijn gaan zoeken.
Wat is nu beter: regulier of alternatief? Ik denk dat beide een plek hebben en dat ze elkaar perfect kunnen aanvullen. Ik vind het altijd zo jammer dat we denken in twee kampen in plaats van in één geheel. De westerse geneeskunde is zeer goed in het behandelen van acute klachten, terwijl de alternatieve stroming veel meer kan met chronische zaken. De reguliere geneeskunde heeft de neiging symptomen te behandelen in plaats van de oorzaak aan te pakken. Bij voorbeeld in het geval van een depressie wordt erg snel naar medicatie gegrepen, zonder te kijken naar voeding, stress en de levensstijl. Het lijkt wel of we de patiënt vergeten.
Wanneer iemand met kanker kiest voor een alternatieve behandeling, dan wordt deze niet vergoed en staat de patiënt in de kou. Misschien heeft deze patiënt wel een goede reden om te kiezen voor een alternatieve behandeling. Het zou goed kunnen dat zo iemand in de nabijheid een naaste heeft zien aftakelen door een chemokuur. De tegenstanders halen dan vaak Sylvia Millecam even aan: ‘zó wil je toch niet eindigen?’, zeggen ze dan. Maar Sylvia had haar moeder snel achteruit zien gaan door chemo, dus dat wilde ze zeker niet.
Regulier en alternatief zijn elkaar aan het bestrijden. Deze strijd is niet uniek voor de medische wereld, maar zien we op heel veel gebieden. Neem nu godsdienst of de politiek. We zijn samen op deze wereld, wat echt een geschenk is om te mogen ervaren. Waarom steken we dan zoveel energie in het afmaken van elkaar? Wat zouden we wel niet kunnen bereiken als we de strijdbijl zouden begraven en gingen kiezen voor samenwerking? Als buitenaardse wezens onze planeet zouden bezoeken, dan zouden ze vanuit de ruimte zien dat we op de wereld de wapens op onszelf hebben gericht. Dit is echt zonde! Ik hoop dat we als mensheid snel gaan inzien dat het zoeken van verbinding ons kracht schenkt. We moeten daarbij onze eigen visie durven loslaten en kunnen denken vanuit het perspectief van het geheel. Zoals het in het groot werkt, zo werkt het ook in het klein. Maak jij contact met de mensen om je heen? Bied je hen een helpende hand zonder er zelf beter van te worden?
Vorige week hebben wij een natuurlijke DEO Dorant in de webwinkel gezet. Veel mensen mailden me dat ze dit niet nodig hebben, omdat ze een natuurlijke kristaldeo gebruiken die prima bevalt. Ik heb het even uitgezocht, maar deze kristallen noemen we ook wel aluin. Aluin is gewoon aluminiumsulfaat. Je leest het goed, aluminium. Deze stof staat bekend als giftig, zo kan het bijvoorbeeld bijdragen aan het ontstaan van Alzheimer. Gelukkig zijn er tal van natuurlijke voedingsmiddelen die je van gestapeld aluminium kunnen bevrijden. Allereerst natuurlijk het drinken van goed gefilterd water. Daarnaast kunnen ontgiftende algen zoals spirulina, maar vooral chlorella, goed helpen. Als je het meer in de normale voeding wilt zoeken dan zijn appels, bladgroen en knoflook geweldige ontgifters. Ook wil ik nog even curcuma, oftewel geelwortel, noemen als potentiële ontgifter.
Vrijdagavond 11 juli zullen we alweer de laatste lezing van dit seizoen houden. Mike Donkers komt dan bij ons in Soest spreken voor een kennisavond. We hebben dan geen vast onderwerp, maar meer een vraag-maar-raak sessie. Onze ervaring is dat dit soort avonden zeer boeiend is. Mike is al jaren bezig met voeding en gezondheid en heeft zichzelf genezen door anders te eten. Hij weet ontzettend veel en heeft heel wat inzichten met ons te delen! Kom zeker naar Soest als je kan, want hierna gaan we er twee maanden tussenuit voor de zomerstop. Je bent welkom, aanmelden kan hier!
Gezonde groet,
Juglen Zwaan
aHealthylife.nl
Gezondheidstip van de weekWist je dat kolen en ui-achtigen ontzettend krachtige ontgifters zijn? Deze bevatten zwavelachtige stoffen die de lever ondersteunen. Maak dus regelmatig een maaltje met deze voedingsmiddelen zodat je van binnen rein en fris kunt blijven. Probeer dan de hoeveelheid groenten te maximaliseren en koolhydraten zoals rijst en aardappelen tot het minimum te beperken.


Schrijf hier in als je deze nieuwsbrief ook wil ontvangen 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

ETA sluit de ontstekingsschakelaar in de cox-2- en lox-paden af ​​

Noel Turner's levensverhaal = Ik speelde in de vroege jaren 70 van de vorige eeuw een belangrijke rol in de ontwikkeling van de greenl...