maandag 3 februari 2014

Ontstekingen | Gezondheid | Earth Matters

Ontstekingen | Gezondheid | Earth Matters

Ontstekingen 

Ontsteking
Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights
Taal:Taal
Views:11095
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Dr. Rath Foundation

Gekoppelde categorieen
GezondheidZiekteVoedingSupplementen

(Dr. Rath Foundation | vertaling voor Earth Matters doorJoke Lochmans) Een ontsteking is een ingewikkeld proces dat een rol speelt bij veel chronische ziekten, of deze verergert, zoals artritis, astma, atherosclerose en nog veel meer ziekten. Onze onderzoeken wijzen uit dat de verschillende mechanismen en biologische signalen die betrokken zijn bij ontstekingsreacties op een natuurlijke wijze onder controle gehouden kunnen worden door een combinatie van vitaminen, aminozuren en bepaalde bioflavonoïden die elkaars werking versterken.

Een ontsteking is de reactie van het lichaam op een verwonding van weefsel of het binnendringen van een lichaamsvreemd organisme, zoals een virus, bacterie of ander micro-organisme. Het is een beschermingsmechanisme dat ons lichaam gebruikt om ziekteverwekkers te verwijderen en de genezing van weefsel te initiëren. Dit is echter een tijdelijk mechanisme en een ontsteking kan juist tot ziekte leiden als de reactie te sterk is of chronisch wordt. Een ontstekingsreactie die lang aanhoudt, kan een aaneenschakeling van verschillende biologische reacties uitlokken die abnormale activiteit kan veroorzaken in nabijgelegen cellen en weefsels en zo kan leiden tot beschadiging daarvan.

Bij het ontstekingsproces zijn een aantal lokaal geproduceerde moleculen betrokken. Onder deze ontstekingsmediatoren vallen stoffen die zich in ons bloedplasma bevinden, zoals het enzym plasmine en andere stoffen die betrokken zijn bij de bloedstolling en het vrijkomen van histaminen. Er bestaan ook mediatoren die door witte bloedcellen geproduceerd worden en hieronder vallen stoffen als leukotrieën, prostaglandinen, cytokines, interleukinen (stoffen die onder andere boodschappen tussen cellen overbrengen - vertaler) en vele anderen. Veel medicijnen tegen ontstekingen werken door het verhinderen van de vorming van deze mediatoren of door het effect te blokkeren dat ze hebben op de doelcellen, waarvan het gedrag door de mediatoren veranderd wordt.

Een ontsteking kan plotseling ontstaan in de vorm van een acute reactie, zoals de reactie op een verwonding. De verschijnselen zijn een warme plek, roodheid, zwelling en pijn in het aangedane gebied. Een ontsteking kan ook lange tijd blijven bestaan wanneer deze in verband staat met een langdurige infectie, de aanwezigheid van zweren, irritatie of een autoimmuunziekte en kan dan een chronisch proces worden. Zulke ontstekingen liggen vaak aan de basis van chronische degeneratieve ziekten die jaren nodig hebben om tot ontwikkeling te komen. Chronische ontstekingen in de gewrichten leiden tot artritis, in de vliezen die het hart omgeven tot pericarditis en in de maag leiden ze tot gastritis. Chronische pijn, astma, MS, atherosclerose, kanker en ook veel andere ziekten gaan gepaard met ontstekingsreacties.

De conventionele geneeskunde zegt het volgende: Patiënten die last hebben van chronische ontstekingen gebruiken vaak pijnstillers ter verlichting. Hoewel deze medicijnen de pijn kunnen verminderen, nemen ze de oorzaak van de ontsteking niet weg. Behandelingen die zich richten tegen de ontsteking bestaan uit het gebruik van steroïden en een groep van 'non-steroid anti-inflammatory drugs' (NSAIDs) die beiden veel ongewenste bijwerkingen hebben. NSAIDs worden op grote schaal gebruikt, vooral bij een groot aantal spier- en gewrichtsklachten. Deze medicijnen remmen de
aanmaak van enzymen die noodzakelijk zijn voor de vorming van prostaglandinen. Ze zijn weliswaar effectief bij het verlichten van de symptomen, maar ze hebben eveneens nadelige effecten op de gezondheid. De ernstigste en mogelijk levensbedreigende bijwerkingen van NSAIDs zijn complicaties in het maag-darmkanaal, zoals bloedingen. Een nieuwe groep medicijnen genaamd COX-2-remmers, zoals Vioxx, werd niet met dit probleem in verband gebracht. Vioxx werd echter uit de handel genomen omdat het het risico op sterfte door een hartinfarct verhoogde.

Onderzoeken op het gebied van cellulaire geneeskunde zeggen: Verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat juiste voeding helpt bij het onder controle houden van ontstekingsreacties en dat tekorten aan bepaalde micronutriënten (bijvoorbeeld vitamine A) ontstekingsreacties kunnen verergeren.

Bij cellulaire geneeskunde is de aandacht niet zozeer gericht op individuele natuurlijke stoffen, maar op het ontwikkelen van combinaties van voedingsstoffen die elkaars effect versterken en die verschillende ziekteprocessen op celniveau kunnen aanpakken. Door speciale combinaties van nutriënten te gebruiken kunnen veel verschillende processen tegelijk worden beïnvloed en doordat de stoffen elkaars werking versterken, kunnen grote effecten worden gebruikt met lage doses van de individuele nutriënten.

We hebben het ontstekingsremmende effect aangetoond op gladde spiercellen in de menselijke aorta van een mengsel van micronutriënten bestaande uit vitamine C, verschillende aminozuren en fenolen uit groene thee Dit zijn belangrijke bevindingen in relatie tot de voortgang van ontstekingsprocessen die in verband staan met de progressie van atherosclerose.

Verder hebben we in vivo vastgesteld dat een mengsel van bepaalde micronutriënten verrijkt met flavonoïden uit citrusfruit, zoals hesperidine, naringenine en quercetine, leidde tot een significante afname van verschillende ontstekingsmediatoren en cytokines bij ontstekingsreacties die zich door het gehele lichaam hadden verspreid. De resultaten lieten zien dat suppletie met micronutriënten beter beschermt tegen ontstekingsreacties dan ibuprofen en dat het resulteert in een afname van COX-2 en andere met ontstekingsreacties in verband staande cytokines. Het is verder belangrijk dat men er zich van bewust is dat terwijl farmaceutische COX-2-remmers levensbedreigende bijwerkingen kunnen hebben, micronutriënten veilig zijn en nog andere voordelen voor de gezondheid bieden.
Bron:
drrathresearch.org

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

ETA sluit de ontstekingsschakelaar in de cox-2- en lox-paden af ​​

Noel Turner's levensverhaal = Ik speelde in de vroege jaren 70 van de vorige eeuw een belangrijke rol in de ontwikkeling van de greenl...