vrijdag 15 november 2013

Waarom alcohol dodelijker is dan cannabis ?

Waarom cannabis wel degelijk helend kan werken en een alternatief is voor vele zaken op natuurlijke basis. Mooie blog althans die ik hier eventjes verder wil verspreiden. Dit wil niet zeggen dat je zomaar losbandig moet gaan experimenter of enige andere vorm van misbruik wil rechtvaardigen. Het kan wel degelijk gezond voor je zijn. Er zijn echter in de supermarkten vele ongezondere dingen aanwezig dan je zou denken. Ieders voor zich want je bent niet verplicht om te kopen wat ze je aanbieden. Men moet wel de keuzes fair houden

Open brief aan mijnheer Jo Vandeurzen naar aanleiding van de campagne 'Laat je niet vangen'

Beste mijnheer Vandeurzen,
Naar aanleiding van de campagne 'Laat je niet vangen' wens ik u even mijn visie op de zaken mee te delen. Ik begrijp uw bezorgheid voor de jeugd en u gelooft waarschijnlijk echt dat jongeren verslaafd raken aan cannabis, psychotisch worden na een jointje en door wiet te roken hun diploma niet halen, maar naar mijn mening kloppen die zaken helemaal niet.
Stelling1: Cannabis is verslavend 
Jack E. Henningfield, PhDNeal L. Benowitz, MDDaniel M. Perrine, PhD
1.HeroinHeroinNicotine
2.AlcoholCocaineAlcohol
3.CocaineAlcoholHeroin
4.NicotineNicotineCocaine (Nasal)
5.Marijuana / CaffeineCaffeineCaffeine
6.--MarijuanaMarijuana
Het hangt ervan af welke criteria je gebruikt, maar bovenstaande ranglijst[1] toont aan dat cannabis één van de minst verslavende genotsmiddelen is. 
Volgens Cannabishulp Blog doet men ook beter geen tabak bij een joint, want daardoor verlangt men er alsmaar meer naar:
"Als je dikwijls 's morgens al een joint blowt omdat je sterke zin hebt, dan heb je mogelijk eerder te maken met afkickverschijnselen van tabak. Nicotine is immers sterk lichamelijk verslavend. Hou het bij tabak, of gebruik nicotinevervangers."
Afgezien van het feit dat men sterk kan verlangen naar cannabis, is het toch één van de veiligste genotsmiddelen. Het is niet lichamelijk verslavend, enkel geestelijk en het heeft nog nooit iemand het leven gekost!
Stelling 2: Cannabis kan psychoses uitlokken
Beste mijnheer Vandeurzen, deze stelling is er echt eentje met een hoek af. Er zijn zoveel middelen die een psychose kunnen uitlokken en de meeste van die middelen zijn wel legaal. Stress is de voornaamste factor! Daarnaast is het bewezen dat caffeïne [2] mensen psychotisch kan maken! U bent zich waarschijnlijk wel bewust van het feit dat veel jongeren energydrinks drinken? Daar zijn al tientallen tieners door gestorven of op de Spoed beland.
Veel mensen met de diagnose schizofrenie roken sigaretten! Psychiaters zeggen nogal snel dat ze roken ter zelfmedicatie. Maar die stelling zou wel eens helemaal verkeerd kunnen zijn! Uit onderzoek[3] blijkt dat tabak ook een risicofactor is voor het ontwikkelen van een psychose.
Voorts is het niet bewezen dat cannabis psychoses uitlokt, onderzoekers suggereren dit enkel! Het kan dus evengoed te maken hebben met de tabak die jongeren bij hun joint doen en overige factoren. Wel staat vast dat de actieve stof CBD (de meest voorkomende cannabinoïde naast THC) anti-psychotisch werkt en net een hulp is voor mensen met schizofrenie, het vermindert hun symptomen![4]
Stelling 3: Jongeren halen geen diploma door cannabis te roken
Beste mijnheer Vandeurzen, het ligt niet aan het roken van cannabis dat jongeren schoolmoe worden en het te snel opgeven. Wel ligt het aan de mentaliteit van ouders, leerkrachten en directie. Wanneer jongeren beslissen om niet meer naar school te gaan, en zij de leeftijd van 18 al bereikt hebben, dan gaat men er dikwijls van uit dat zij wel weten wat ze doen. Niemand (naar mijn weten) probeert hen te overtuigen om toch nog even door te zetten of te veranderen naar een richting die hen wel ligt. Leerkrachten bellen de leerlingen of ouders niet op, er wordt geen beetje moeite gedaan om hen er toch nog bij te betrekken. Ook ouders zijn dikwijls te veel bezig met hun eigen zaken of zijn moe door hele dagen te gaan werken en laten de jongeren maar begaan. Jongeren staan er niet bij stil dat ze zonder diploma geen enkele waarde hebben en dat ze een vogel voor de kat zijn op de arbeidsmarkt. Velen behalen als volwassene toch nog hun diploma om niet hun hele leven zware arbeid te moeten verrichten om aan de kost te komen. 
Jongeren die tabak roken zijn wel minder slim dan jongeren die het niet doen, omdat nicotine de hersencellen beschadigt![5] De gewoonte om cannabis te combineren met tabak is een slechte gewoonte. Er bestaan vaporizers die het inademen van schadelijke stoffen tot een minimum beperken, en men kan ook thee, boter of olie van cannabis maken. 
Comadrinken
Het kwam deze week nog in het nieuws: 1000 jongeren belanden jaarlijks op de Spoed. Comadrinken is een jongerentrend geworden. En hoeveel (verkeers-)ongelukken, vechtpartijen, moordpartijen en verkrachtingen voltrekken er zich niet onder invloed van alcohol? Jaarlijks sterven er duizenden mensen door dit goedje en het is ook sterk verslavend. De leeftijdsgrens optrekken heeft geen enkele zin, want alcohol is overal. Bijna in elk gezin staan er flessen sterke drank, bier en wijn zomaar voor het grijpen.
In Australië wil men cannabis legaliseren om comadrinken tegen te gaan![6]
Medicinaal gebruik van cannabis
Cannabis is niet enkel een genotsmiddel, als medicijn is het ook bijzonder effectief. Wilt u zich alstublieft verdiepen in dit onderwerp? Jaarlijks sterven er ook duizenden mensen door de bijwerkingen van voorgeschreven medicatie, terwijl cannabis veel van deze medicatie kan vervangen! Cannabis is niet alleen veilig in gebruik, maar dikwijls ook veel effectiever in het bestrijden van pijn! Mensen met uiteenlopende aandoeningen bevestigen het helend effect van cannabis. Tevens is men ook volop onderzoek aan het verrichten naar de kankervernietigende eigenschappen en de invloed die het heeft op epilepsie. Het klinkt allemaal veelbelovend, maar zolang er geen politieke wil is kunnen mensen niet profiteren van deze medicinale plant. 
Ik wens u nog een prettige dag.
Met vriendelijke groeten,
De Bruyne Eef

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

ETA sluit de ontstekingsschakelaar in de cox-2- en lox-paden af ​​

Noel Turner's levensverhaal = Ik speelde in de vroege jaren 70 van de vorige eeuw een belangrijke rol in de ontwikkeling van de greenl...