zaterdag 12 oktober 2013

BURN OUT syndroom

Zeer herkenbaar verhaal over "BURNOUT" . Eenders waar en hoe , het blijft de conclusie dat het gedeelde verantwoordelijkheid is. LEES het artikel van Erika van tielen Doe iets aan de heersende burn-outboom en lees daarop de reactie van Luk Dewulf hier of klik op Een open brief aan Erika Van Tielen - Opinie - De Morgen


Precies verwoord zoals sommige mensen het voelen en denken maar uit angst om hun job te verliezen die openheid achterlaten ... . Voor het geld ergens blijven werken , is dat wel zo'n goed idee ? Het is eerder toch de passie en de motivatie die je stelt om doelen te halen die van enig nut zijn voor jezelf en de organisatie. Stel je wilt iets afmaken en probeert dat zo goed en zo kwaad mogelijk te doen maar er zijn stoorzenders zoals foutieve info en tegenwerkende mensen . Ieders zijn job uiteraard en waarvan die fouten komen , die moeten dan ook maar hun "GEDEELDE VERANTWOORDELIJKHEID" opnemen. Alles in de boot blijven duwen van degenen die onderaan de ladder staan , dat werkt pas demotiverend. Reacties als "Als het op een ander zoveel beter is moet je maar op een ander gaan werken" blijven dan ook niet uit om de mensen onder druk te zetten en om ze in de kiem te smoren.

Uiteindelijk is het jouw verantwoordelijkheid om je goed en wel in je vel te mogen en kunnen voelen. Laat je ogen niet (of niet meer) uitsteken met wat je nu hebt geleerd. Als je een stempel krijgt , laat je dan niet zo behandelen. Je hebt recht op evenveel als een ander als het om jouw gezondheid en welzijn gaat.


De lessen zijn geleerd en die moeten enkel nog uitgevoerd worden net zoals ze in het school ingelepeld zijn . De schooltijd is echt wel voorbij en dat begrijpen sommige bedrijven nog niet goed. Onze technische maatschappij denigreert onze gezondheid met rasse schreden omdat de meest basale en oerbehoeftes gewoon in de grond worden geboord en genegeerd. Dat begint al met respect voor elkaar en de huidige tendens is , met alle chinezen maar niet met den deze !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

ETA sluit de ontstekingsschakelaar in de cox-2- en lox-paden af ​​

Noel Turner's levensverhaal = Ik speelde in de vroege jaren 70 van de vorige eeuw een belangrijke rol in de ontwikkeling van de greenl...