zaterdag 23 februari 2013

Verschillen in stevia produkten en gebruik ?


Verschillen in stevia produkten en gebruik ?

Eff verschieten … als er een pot verkocht word waar maar 3 % stevia in een grote glazen pot "pure stevia" poeder zit , met de vermelding "pure stevia".

Als je verder leest zit er uiteindelijk maar 3 % stevia in van zuiverheid 97% reb. A. Het verschil is er duidelijk aan te merken, ook van de poeder vorm dus. Qua calorie├źn zit het wel degelijk snor op zich maar je kan nog zo'n grote pot met stevia kopen als je wil terwijl er maar bv. 3 % stevia in zit met als vulmiddel maltodextrine (opgeblazen korrels). Lees dan ook even wat er op staat zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Ieders zijn ding naar smaak natuurlijk. Het ene is luchtiger dan het andere.
Bevat slecht 75 gr. stevia maltodextrine
poeder maar weegt ruim 500 gram door de
glazen pot

Let even op want de pot hiernaast is veel groter dan het potje van 50 gr. (rechts) dat pure zuiverheid 97 % reb a heeft. De kostprijs is dan ook bijna gelijk in verkoopstermen gezegd.Verkrijgbaar via steviazoetstof.be webshop 1 mespuntje of 1/16 theelepel komt overeen met 1 theelepel suiker


Al bij al is het persoonlijk suikerverbruik danig gedaald dat ik spontaan minder weeg op de weegschaal mits ook nog wat lichaamsbeweging. Wat je vroeger verzette met lichaamsbeweging kon je zogenaamd compenseren met meer snoepen maar dat is uit den boze … . Met vallen en opstaan en de sociaal psychologische factoren in rekening houdende kan je meer  1 ding concluderen = Ofwel kijk je naar je inwendig gevoel en begrijp je wat teveel toegevoegde suikers voor je doen ofwel doe je maar en negeer je je inwendige alarmklok en opgeblazen gevoel. Anderzijds kan je ook niets last hebben maar dat is ieders voor zich. Suikers minderen is aan te raden. Het is eff doorbijten maar het kan omdat het tenslotte je gezondheid ten goede komt. Vroeger at men ook bijna geen brood en granen aangezien deze dikmakers zijn. Minderen is duidelijk de boodschap. Dit terzijde.Een kwart theelepel komt ongeveer overeen met 1 theelepel suiker.Verkrijgbaar via www.zoetstof.be webshop Bevat 15O gr. stevia poeder met inuline(wortelextract als verdunmiddel voor een betere doseerbaarheid)

Dus probeer gerust de stevia poeder met inuline (zie omhoog)  eventueel en gebruik deze met mate. Doseer eventueel met een lepeltje want je moet echt niet veel gebruiken. Anders krijg je een plakkerig geheel dat niet leuk eten is.

Een mooi voorbeeld is een paar eieren bakken in een pan met als vetstof kokosolie van verschillende smaken (green royal) , zonder zout .
Nadat de eieren zijn gebakken strooi je zuinig poeder op de perfect gebakken eieren. Mogelijk smaak je de kokosolie (provence, spices of garlic) en indien je regular pakt smaak je niets extra. De steviazoetstof maakt het verschil ipv bloemsuiker of bruine suiker te gebruiken. Dit kan je evengoed toepassen op pannenkoeken of dergelijke ... .

Het verschil in granulaat vorm is dat stevia poeder met inuline veel fijnder.  Het gebruik is dan ook naar verhouding heel anders (zie foto's voor meer info). Zoet uw aardbeien ook met mate met stevia (inuline) . Verder is er ook in het landschap van bakkerijen alreeds het een en ander aan het veranderen om stevia te gaan gebruiken hoewel dit nog niet toegestaan is uiteraard. Dit staat nog in zijn startschoenen maar veel mensen zullen er blij naar uitkijken. Diabeten en diabetici zullen er nog bijkomen maar steeds op jongere leeftijd wat niet normaal is en de vinger kan volledig in de richting van onze voedingsgewoonten gestoken worden. Op zekere leeftijd besef je dat je zelf verantwoordelijk word voor vele zaken ondanks de vele invloeden her en der. Aan alles kan een mouw gepast worden en zeker als het uw gezondheid betreft . Of zeur ik teveel over gezondheid dan moet je zelf maar uitmaken in welke situatie je jezelf bevind.
Lees dit artikel om meer duidelijkheid te scheppen =
Stevia met maltodextrine ? Pure stevia ??? 

U bent de consument en u maakt uw keuze uiteindelijk. U bent uiteindelijk aan de macht.
Hopelijk laat dit u niet in verwarring brengen maar een eye opener heeft iedereen wel is nodig. U kiest uiteindelijk , nogmaals.

Stevia zorgt voor een snelle verspreiding van glucose in het bloed. Daarnaast stimuleert het de afbraak van koolhydraten. Ook zorgt stevia voor stimulatie van de cellen van de alvleesklier en daarmee het vrijkomen van insuline. Proeven hebben aangetoond dat de inname van stevia de suikerspiegel in het bloed verlaagt en glucosetolerantie op een natuurlijke wijze verhoogt. Stevia verlaagt de bloedsuikerspiegel niet bij mensen die normale waarden vertonen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

ETA sluit de ontstekingsschakelaar in de cox-2- en lox-paden af ​​

Noel Turner's levensverhaal = Ik speelde in de vroege jaren 70 van de vorige eeuw een belangrijke rol in de ontwikkeling van de greenl...